Ročna anticelulitna masaža ( z ventuzami po limfnem obtoku)

Anticelulitna ročna masaža je ena izmed boljših in uspešnih masaž, ki lahko z rednim izvajanjem vidno zmanjša celulit. Gre za starodavno tehniko, ki služi aktiviranju celega telesa. Je hitra, dinamična, močnejša in učinkovita masažna tehnika. Z anticelulitno ročno masažo izvajamo močno masažo podkožja, delujemo na maščevje in celulit, ki je patološka degenerativna sprememba podkožnega maščobnega tkiva. Ročna anticelulitna masaža zgladi tkivo, izboljša in pospeši krvni obtok, aktivira limfni obtok in tako pospeši izločanje odpadnih snovi iz telesa, povečuje celični metabolizem,… Tretma je popolnoma neinvaziven, ne trga nobenih kapilar, kompaktnost tkiva, pa je končni rezultat terapije.

Ročno anticelulitno masažo kombiniramo z vakumsko masažo z ventuzami. Ventuze so masažni pripomočki, ki so sestavljeni iz medicinskega silikona in se uporabljajo za oblikovanje telesa, zmanjševanje obsega in celulita. Izboljšujejo limfni obtok, funkcijo tkiv, uspešno zmanjšujejo edeme in pospešujejo izločanje znoja in loja iz žlez.

Pri ročni masaži v našem salonu, se prilagajamo posebnim zahtevam vsakega dela telesa in strukturi samih nabreklin in izboklin. Masaža proti celulitu je učinkovita, ker zdravi problem tam, kjer se nahaja.

Za doseganje vidnih rezultatov je tretmaje smiselno izvajati redno v manjših presledkih 2- 3x tedensko, priporočeno 6 – 10 tretmajev.

Tretmaje izvajamo po 40 minut.  Kako dolgo, pa je odvisna od stopnje celulita. Anticelulitno masažo izvajamo na področju celotnih nog, zadnjice, trebuh in nadlaht pa izvajamo po potrebi in na željo posameznika.

Anticelulitna ročna masaža se uporablja pri celulitu, pomarančni koži, neelastični-ohlapni koži, strijah in limfnih blokadah, za odvajanje toksinov iz telesa, zatečenih, težkih in nemirnih nogah…

Pomembno je, da se vsaka ženska zaveda, da celulit ni nastal včeraj, ampak je to posledica daljšega obdobja. Enako je z rezultati, ki ne pridejo kar čez noč. Za učinkovit boj proti celulitu je potrebno pristopiti celostno. Najboljša in preizkušena kombinacija je kombinacija gibanja, uživanja uravnotežene in zdrave prehrane, pitja zadostne količine tekočine (vode) in izvajanja anticelulitne masaže oz. tretmajev.